Slik pakker du til sommerens første festival i Norge

Det er endelig sommer. Du er ferdig med skoleåret, sola skinner og du har gledet deg lenge til din første festivalopplevelse sammen med vennegjengen. Der blir det noen dager med dine favorittartister, øl og kanskje noen nye interessante mennesker; nye venner eller en ny kjærlighet?

Å pakke ryggsekken til festival kan allikevel gi deg hodebry. Været i Norge kan endre seg på sekunder, og du trenger tross alt å sove komfortabelt i teltet. Dessuten varierer det mellom festivaler i Norge hva som faktisk trengs. Her får du noen tips for å få den best mulige festivalopplevelsen.

Velg riktig ryggsekk

Husk at du kanskje må gå en god stund fra nærmeste buss- eller togstasjon til stedet der festivalen arrangeres. Husk også at været varierer stort i Norge, og at du må gå uavhengig av om det underveis blir storm eller sterk sol. Du trenger derfor en sekk som er anatomisk riktig, passe stor og egnet til all slags vær. Vi ville anbefalt deg å kjøpe en ryggsekk på mellom 50 og 80 liter. Det er bedre å betale litt mer for å få en sekk fra en god produsent. Da varer den gjerne i lenger tid.

La verdisakene være hjemme

Du bør la laptopen, den dyre klokka di eller andre mer eksklusive ting bli værende hjemme. Du kommer garantert ikke til å ha tid til å bruke det når det er så mye annet som skjer på festivalen. Du risikerer tvert imot å få tingene frastjålet mens du er et sted langt unna teltet og verdisakene; på konsert eller noe annet spennende.

Ha med nok kontanter

Norge har nesten blitt et kontantløst samfunn, og vi kan betale stort sett overalt med kredittkort eller forskjellige mobilapper. Allikevel er det ikke garantert at du kan bruke disse på alle salgssteder på festivalen. Du må derfor gjøre et godt uttak av kontanter før du drar dit. Det er best å ha kontantene eller bankkortet på deg til enhver tid. Eventuelt kan du kjøpe en lås og låse alt inn før du forlater teltet og området.

Ta med powerbank

Det verste som kan skje på festival, er at du går tom for strøm på mobilen. Derfor bør du pakke med en powerbank, så får du enkelt tak i vennene dine om du mister dem, og kan trekke deg tilbake for å spille spill på internett, for eksempel på nettcasinoer, når du blir lei av alt bråket rundt deg. Her får du en god oversikt over noen gode bonuser.

Ta med våtservietter

Selv om det kan regne mye mens du er på festival, kan tilgang på rent vann være et problem. Det er vanligvis noen få kraner og dusjer for tusenvis av festivalgjester, noe som kan føre til lange køer. Derfor lønner det seg å ta med egne våtservietter; da får du i hvert fall vasket hender med jevne mellomrom.

Husk å pakke klær til både sol og regn

Værmessig vet du aldri hva du får servert. Etter noen dager med sol og varme kan det plutselig komme noen dager med regn og kulde. Ikke la deg lure av blå himmel. Vi anbefaler deg å ta med både ullsokker, vanntett jakke og støvler. Husk også å pakke ned sommerklærne!

2 Jan 2021