Volumfestivalen 2012 ble både den beste, mest varierte og best besøkte siden starten i 2003. For første gang hadde vi over 2.000 besøkende innom i festivaluka, over en dobling siden 2010. Festivalen gikk også med et solid overskudd, som gir oss et trygt fundament for videre satsing.

Og planleggingen og bookingen for 2013 er allerede godt i gang. Selv om Volum ble arrangert annethvert år fram til 2009, klinker vi likevel til med en ekstra fyldig tiårsdagen for den første festivalen. I tillegg til mange spennende, nye navn, får du også et gjensyn med gamle helter fra tidligere festivaler.

Popkometen Matilda og et comeback fra hardrockerne Jaqueline er blant de første navnene vi har offentliggjort. Det blir også en eksklusiv konsert med visesangerne Frida Ånnevik og Tor Karseth, hvor Frida setter sammen et eget band for å covre pappa Tors låter i ny drakt.

Elektronicafolket har også allerede noe å se fram til med hamarsingen Sprutbass, mens Heksed leverer en blytung blanding av hardcore og metall. Ett litteraturinnslag er også klart: dialektekspert og tidligere landslagshopper Kristin Fridtun kommer til Volum for å forklare blant annet  opphavet til hedmarksord som «ratt» «full» og «hell».

Flere navn er rett rundt hjørnet. Gled deg!

Matilda – Unfixable from APPARATET on Vimeo.