Årets filmprogram er stappet med mange bra kortfilmer, og er absolutt noe alle burde få med seg etter åpningen av festivalen!

Bingo Bingo

Filmselskapet: Hyenafilm AS.

Årets første kortfilm i filmprogrammet er dramakomedien «Bingo Bingo»! En morsom kortfilm med lengde på 19 minutter. Filmens regissør og manusforfatter Mathias Eek er en ung filmskaper fra Hamar. Bingo Bingo er hans tredje kortfilm, og hans desidert største prosjekt hittil. Øyvind M. Saugerud er produsenten av filmen.

Bingo Bingo er en dramakomedie om kjærlighet, savn, sjalusi og gammelt fiendskap – og vennskap. Stemningen blir amper og alle triks tas i bruk når Manfred og Torwald kniver om å få fullt brett, jackpott, og å kapre den egentlige premien – Mildred. Men vil hun vinnes?

No man is an Island 

Det andre innslaget i filmprogrammet er «No man is an Island«, og har allerede vunnet prisen for beste kortfilm på Bergen Internasjonale Filmfestival 2017. Det var over hundre påmeldte kortfilmer til årets BIFF, 6 som ble valgt ut til kortfilprogramet, og vi som til slutt vant pris for årets beste norske kortfilm.

Filmen varer i 28 minutter, og får å konkretisere handlingen, er det blitt valgt å røpe at; Etter en dag med bading og pilsing ved elva, blir Erffan, Amir og Carlos oppsøkt av en mann som kaller seg Jesus. Med seg har han et budskap om toleranse, forsoning og brorskap.

Jonas Strand Gravli

Jonas Strand Gravli kommer fra Nord-Odal og er utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen i Oslo. Han har jobbet fast på Nationalthatret siden 2017 og hatt sentrale roller i en rekke oppsetninger som “Den stundløse”, «Martyer», «Renset» og “Dekameronen”. Samtidig som

han gjør det bra på scenen er han også å se i flere større filmer og serier. For tiden er han blant annet aktuell med en sentral rolle i den Netflix-produserte spillefilmen om terrorangrepene 22. Juli. Jonas har også fått oppmerksomhet rundt dialekta si som han ofte tar med seg på scenen. Dette vant han i 2017 Nord-Oda l kulturminnelagspris “Kav Odøling” for.

De hensynsløse

Neste film ut er novellefilmen «De hensynsløse», som er et komedie drama om å føle seg fanget i et forhold man ikke ønsker å være i, i frykt for å såre den andre parten. Da Silje finner kjæresten sin i et halvhjertet forsøk på å henge seg fra lysekronen i stuen, etter hun har forsøkt å forlate ham, blir hun stående ovenfor et etisk dilemma; Kan man som et anstendig menneske forlate noen som har prøvd å ta livet sitt? De hensynsløse er avgangsfilmen til fotografen Torjus Thesen og klipperen Espen Skjong Knutsen, som begge to er født og oppvokst i Hedmark. Rikke Gregersen har hatt regi og manus, og Rebekka Rognøy er produsent. Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen har lydlagt filmen. De hensynsløse er det samlede bachelorprosjektet til alle seks, som våren 2018 er ferdig utdannet ved Westerdals Oslo ACT.

Røverdatter – et teaserklipp!

Røverdatter vises i sin helhet fredag kl. 18:30 i festsalen, men allerede under filmprogrammet, kan man se en liten teaser!

Røverdatter er en ganske annerledes far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert hverdag er strategien deres en god dose mørk humor.

Disse innslagene danner årets filmprogram under Volumfestivalen, og vi gleder oss til å se de alle!