Har du lyst til å være med bak kulissene til Hedmarks fineste kulturfestival? Da bør du søke om å få være frivillig på Volumfestivalen. Her får du jobberfaring, men også mulighet til å skape gode opplevelser og minner for deg selv og publikum!

Volum trenger akkurat din hjelp, ditt engasjement, din erfaring og din frivillig-innsats for at årets festival skal komme i havn. Som frivillig jobber du 6 timer for dagspass og 12 timer for festivalpass.

frivillig

Noe du lurer på? Kanskje vi har svaret her!

Er det noen aldersgrense?
Her er det ingen øvre eller nedre aldersgrense. Vi trenger deg og ditt engasjement – uansett alder! Men enkelte oppgaver krever at du er fylt 18: Bandkontakt, jobbe i bar, salg og vakthold. – Men fortvil ikke, det er flust av spennende oppgaver for deg under 18!

Hvor mye må jeg jobbe?
Du bestemmer selv hvor mye du vil jobbe, men man må jobbe minimum 6 timer for å få dagspass og minimum 12 timer for å få festivalpass. I søknaden skriver du hvor mye og når du ønsker å jobbe, og vi skal gjøre vårt beste for at dine ønsker blir oppfylt. Dersom du har veldig begrenset med arbeidstid, kan det være vanskelig for oss å gi deg akkurat de arbeidsoppgavene du vil ha. Men sett allikevel opp tidspunktene du kan jobbe, så skal vi se om vi finner en løsning på det.

I søknadsskjemaet under prioriterer du hvilke oppgaver du vil ha. Der kan du også skrive hvor mange, og hvilke dager du ønsker å jobbe; torsdag, fredag, lørdag og søndag. I tillegg velger du mellom dagvakt: 11.00-17.30, kveldsvakt: 17.00-23.00 og nattevakt: 22.30-03.30/stengetid.

Når får jeg vite hva jeg skal gjøre?
Omtrent 2 uker før festivalen går av stabelen regner vi med at oppgavene er fordelt. I løpet av den siste uken vil du også høre fra den som har ansvaret for dine oppgaver under festivalen.

Har jeg nok festivalerfaring, da?
Det beste med frivilligjobbing er at det er en genial måte å skaffe seg nye erfaringer på. Det betyr at du får mulighet til å jobbe med noe du kanskje aldri har gjort før, men som du synes virker spennende. Dessuten liker vi å si at all erfaring er god erfaring, så skriv gjerne det du kommer på i søknaden.

Hvis du vil jobbe med film og foto, er det et krav at du har erfaring, og det er veldig fint hvis du har eget utstyr. Dette er fordi Volumfestivalen er hektisk, og vi er avhengige av at fotografer er kjent med det utstyret de skal bruke. Vi er derfor litt mer selektive på akkurat dette feltet, men det betyr ikke at det skal være skummelt å søke. Hvis du lurer på noe om dette er det bare å sende en mail!

Overnatting i Elverum
Alle som jobber frivillig under festivalen har tilbud om teltplass på Elverum Camping til 50kr per pers per døgn, og 20% rabatt på øvrige overnattingstyper. Les mer om transport og overnatting her.
Noe mer du lurer på? Ta kontakt med frivilligansvarlig Anna A. Thompson på frivillig@volumfestivalen.no / 938 04 798.

 

Hva kan du jobbe med?

Bandkontakt
Bandkontaktene har som oppgave å sørge for at de fine artistene våre har det topp på Volum. Du er deres guide og har ansvar for at de er på rett sted til rett tid (lydprøver, måltider, konserter), og du bidrar til å løse små og store problemer som kan oppstå. Ellers er du Volumfestivalens representant backstage og i konsertlokalet. En veldig trivelig jobb som krever at du er blid, utadvent og ansvarlig, samt at du er 18 år eller over.

Arena/tekniske medhjelpere/scenearbeider
Volumfestivalen trenger mange frivillige som har over gjennomsnittet interesse for den tekniske avviklingen av konserter og kulturarrangementer. Vi trenger medhjelpere til våre kjære teknikere, som kan hjelpe til med stort og smått i forbindelse med den tekniske avviklingen. Her kan det være snakk om alt fra å hjelpe bandet på og av scenen med utstyr, hjelpe teknikeren mens han/hun må på do eller av andre årsaker trenger hjelp ved mikseren. Dette er en veldig bra mulighet for å lære mer om den tekniske avviklingen av konserter, og vi har flere eksempler på frivillige som har tatt steget fra å være frivillige til og faktisk jobbe med disse tingene.

Sjåfør
Her har du mulighet til å hjelpe til i de hektiske periodene under avviklingen. Vi trenger hjelp til transport av artister først og fremst, men også andre ærender som kan dukke opp. Er du glad i å kjøre bil, folk og fe, er du den vi ser etter. Vi søker sjåfører med egen bil, men festivalen betaler selvfølgelig for drivstoff. Er du trygg bak rattet, med B-sertifikat, meld deg opp til en koselig jobb som sjåfør.

Bar/servering
Vi har behov for serviceinnstilte og imøtekommende frivillige både i baren og til matservering. En viktig jobb hvor du bidrar til å slukke tørste og metter sultne festivalmager. Du blir festivalens ansikt utad til publikum, og får med deg konsertene samtidig. Du må være over 18 år for å jobbe i baren.

Salg/Billettør
Vårt festivalkontor har behov for frivillige som kan jobbe med salg og informasjon. På festivalkontoret selges det festivalbilletter, t-skjorter, og andre ting, og dette er også et knutepunkt på festivalområdet. Her vil det derfor naturlig nok komme en del spørsmål fra publikum knyttet til programmet, tidspunkter og anbefalinger. Dette er en viktig og sosial jobb, og her vil du få bra erfaring i det å kunne yte god service i en salgssituasjon.

Riggehjelper
Riggehjelperne er Volumfestivalens maur – helt nødvendige i kretsløpet. Det er mange scener og mye teknikk som skal opp og ned, i tillegg til kunst og installasjoner. Dette er et veldig resultatgivende og praktisk arbeid! Riggehjelpere trenger vi både før, under og etter festivalen.

Sikkerhet/vakt
Enhver festival må ta godt vare på både publikum og deltakere. Volumfestivalen trenger en stab av vakter som kan sørge for at sikkerheten blir ivaretatt. Våre frivillige vakter skal jobbe sammen med innleide profesjonelle vakter, og det er derfor ikke noe krav om tidligere erfaring.

Utstillingsvakter
En hyggelig jobb hvor man er vertskap i galleriene, ønsker folk velkommen, deler ut program og passer på at folk signerer seg inn i gjesteboka.

Foto/video
Under festivalavviklinga har vi en stab som dokumenterer alt som skjer på festivalen i både bilder og lyd. Har du en konsertfotograf i magen eller har erfaring med video- og lydopptak? Da er dette jobben for deg.

Solskinnspatrulje
Dette er en superviktig del av frivilliggjengen. Denne gruppa har hovedansvaret for frivilligkjøkkenet og loungen på Ungdommens Hus.  Utover dette er de hele tiden tilgjengelige og trår til der det trengs. Her får man prøvd seg på litt av hvert! En utfordrende og morsom jobb! Er du ikke sikker på hva du vil, eller er du som poteten – og kan brukes til alt?

Miljøgruppa
Det er miljøgruppa som drifter miljøstasjonene på festivalen, både i forkant, underveis og ved nedrigg. Det innebærer å sette ut grupper med sorteringsdunker. Disse skal invitere publikum til å sortere avfallet sitt, så de må vi dekorere fint og gi navn til. Hvis en dunk blir full, er det vår jobb å tømme den. Hvis publikum bommer på sorteringsdunkene, er vi på pletten og snapper det opp før det rekker å treffe bakken. Ved nedrigg skal vi koordinere et smooth system som hjelper våre medfrivillige med sorteringa. For her er det vi som er ekspertene! Vi har det moro samtidig som vi gjør en superviktig innsats, for takket være oss tar festivalen et miljøansvar.

Søknadsskjema for årets festival ligger nå ute! Meld deg på allerede nå, så er det store muligheter for at du får jobbønskene dine oppfylt! Meld deg gjerne inn i Facebook-gruppa for de frivillige etter du har registrert deg.


Søknadsskjema

Ditt navn*

E-post*

Alder

Bosted

Telefon

Ønsker
(rangér 3 ønsker i prioritert rekkefølge)

Erfaring

Arbeidstider
Hvilke dager og tider kan du jobbe? Aktuelle dager og vakter er Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag, tidligvakt: 11:00-17:30, senvakt: 17:00-23:00, nattevakt: 22:30-03:30/stengetid.

Andre opplsyninger
(F.eks Allergier, vegetarianer, kan ikke jobbe da og da, kommentarer til skjema osv.)