Volumfestivalen er ei herlig kulturell langhelg der ambisjonen er å vise fram det beste fra nye talenter og mer etablerte artister innenfor musikk, film, kunst, litteratur og scenekunst. Vårt kunstneriske program spenner bredt, men har to ting til felles: Det er høy kunstnerisk kvalitet, og alle innslag har en tilknytning til hjemfylket vårt Hedmark.

Festivalen ble arrangert for første gang i 2003 og har siden dukket opp i 2005, 2007 og 2009. Fra og med 2010 har Volumfestivalen vært et årlig arrangement.

DSC05740

Vi i Volumfestivalen jobber etter følgende formål:

  • Volumfestivalen skal arrangere en bærekraftig festival i Elverum som skal være en årlig arena for alle former for kunst og kulturelle uttrykk med hedmarkstilknytning.
  • Volumfestivalen legger særlig vekt på å være en møteplass for studerende, nyutdanna og nyetablerte kunstnere.
  • Volumfestivalen skal være en aktiv pådriver for å utvikle Hedmark som et levende og attraktivt kulturfylke.

I tillegg til å være en arena for gode kulturopplevelser, ønsker Volumfestivalen å bidra til økt skapende aktivitet i fylket. Vi ivrer spesielt for at unge og nyetablerte utøvere skal få en møteplass der de blir inspirert til å sette i gang nye prosjekter. Derfor synes vi det er stas å jobbe fram egne kunstneriske konsepter for festivalen, som kan bidra til å løfte fram nye uttrykk og samarbeid.

Volumfestivalen drives utelukkende av frivillighet. Rundt 30 kulturhungrige hedmarkspatrioter utgjør arrangørstaben som jobber ihuga året rundt for å gi deg ei knallhelg i slutten av juni. Under avviklinga får festivalen i tillegg hjelp av et drøss med ekstra superfrivillige. Vi er så stolte og glade hvert år festivalen endelig er i gang etter måneder med planlegging, og håper at du som publikummer også gleder deg over festivalprogrammet vi hvert år legger sjela vår i å sy sammen. Vi sees på Volumfestivalen i juni!

Slå av en prat!

Tips til en av våre bookere? Lyst til å være med i gjengen?