I samarbeid med Musikk i Hedmark og Glomdalsmuseet presenterer Volumfestivalen Arkivkonserten, en årlig konsertserie der unge musikere fra Hedmark dykker ned i Glomdalsmuseets musikkarkiv og blåser nytt liv i tradisjonsmusikk fra Hedmark.

Den etter hvert så erfarne pianisten Andreas Ulvo fra Eidskog har fått æren av å utarbeide seriens første konsert, og med seg har han de dyktige musikerne Frode Haltli fra Våler på trekkspill og Sigurd Hole fra Rendalen på kontrabass. Trioen blåser støv av gamle skatter fra Hedmarks musikktradisjon, og med elementer av jazz og improvisasjon vil de levere en unik og nyskapende folkemusikk-konsert.

Volumfestivalens visjon er å presentere det beste kultur-Hedmark har å by på innen alle kunstsjangere, og medArkivkonserten ønsker festivalen å bidra til ivaretakelsen av en stolt kulturtradisjon fra fylket. Her er folkemusikktradisjonen vår en udiskutabel bauta, og Hedmark musikkarkiv en gullgruve. Arkivkonserten skal derfor bli en årlig konsertserie hvor nåtidens musikere dypdykker i gamle folkemusikkskatter for så å komme opp igjen med tradisjonsmusikk fra Hedmark i ny drakt.

Konserten blir avholdt i tradisjonsrike omgivelser på Glomdalsmuseet, nærmere bestemt i Stai-stua klokken 18.00 søndag 21. juni. Stai-stua ble opprinnelig bygd i 1801, omtrent på den tiden mye av musikken som blir fremført er i fra. Med kulturminner på alle kanter vil musikerne bringe historien inn i nåtiden gjennom sin tolkning av Sør-Hedmarks folkemusikktradisjon.

Billetten koster 200,- og kan kjøpes her dersom du ikke allerede har festivalpass.

Det vil også bli solgt billetter under Volumfestivalen på Rådhusplassen i Elverum, 18.-20. juni; og på Glomdalsmuseet søndag 21. juni.

 

MIH_Logo-blå                       glomsdalsmuseet             anno-museum