Foto: Ingrid Jackson

Synergi Music tolker Børli og Sanbeck – torsdag 21.juni, Festsalen
Standup – torsdag 21.juni, Festsalen
Kvikksølvguttene & Veslemøy – fredag 22.juni, Elvarheim
Volumgalleri – hele helga, foajéen opp til Festsalen

SYNERGI MUSIC TOLKER HANS BØRLI OG VIDAR SANDBECK (i samarbeid med Børli- og Sandbeckjubileet)
Børli og Sanbeck blir hiphop!

Synergi Music som består av David Berget fra Elverum og Anders Trongaard fra Flisa, har travle dager med å gjøre ferdig bestillingen til Volumfestivalen: Seks nye låter i Vidar Sandbeck og Hans Børlis ånd.

Bestillingen til Volumfestivalen kommer fra Sandbeckjubileet og Børlijubileet.

Synergi Music har tidligere spilt egne låter på Volum, og er nå tilbake i ny og spennende drakt. Duoen er opptatt av friheten til å uttrykke seg musikalsk selv om det kan stride i mot uskrevne regler for enkelte musikalske trender eller bevegelser.

STANDUP
Vibeke Børresen tar med seg tre fantastiske standup-komikere og inntar scenen på Volumfestivalen torsdag 21.juni. Vibeke er born and raised i Eidskog Hedmark, og Iselin Korslund, Ahmed Mamow og Marius Thorkildsen er alle veldig glade i vårt flotte fylke. De var alle en del av Norgesturneen ”Hjelp vi er på turné” som gikk landet rundt i fjor sommer, og de er fortsatt enige i at Hedmark-showet var turneens høydepunkt. Derfor gleder de seg ekstra mye til å returnere til flotte Hedmark og Volumfestivalen. Kom på standup-show, det blir gøy!

KVIKKSØLVGUTTENE & VESLEMØY
Kvikksølvguttene og Veslemøy har blitt fast inventar på Volumfestivalen, og nå er de tilbake! Kvikksølvguttene og Veslemøy er en improgruppe som startet for 10 år siden på den lille scenen «Dattera til Hagen» I Oslo, De spiller improvisert teater som få andre, mer galskap, og mer flytting av grenser, og humor humor humor! Alt finnes på der og da. og ler du ikke en eneste gang i løpet av forestillingen, så er det bare å gå til improvisatørene etter endt forestilling å kreve en unnskyldning

På Scenen: Veslemøy Mørkrid, Tom Styve, Andreas Tønnesland. Lydimprovisatør: Eduardo Drageseth

VOLUMGALLERI
Nytt av året er at det blir Volumgalleri i foajéen opp til Festsalen! Årets kunstnere er:

Anne Kristin Øierud
Anne Kristin jobber for tiden mye med tegning som fargelegges med fargeblyanter. Tegningene er figurative, detaljrike og teknisk krevende. Interessen for dekor, ornamentikk, folklore, det mytiske og den nære forbindelse mellom menneske, natur og dyr er sentrale elementer i bildene som vises.

Øierud er medlem og leder av BKH (Bildende Kunstnere Hedmark), hun har vært aktiv billedkunstner siden 1984, er bosatt i Hedmark og har hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger, seinest i Galleri Zink på Lillehammer i 2017

Magnus Eidem
Bildeserien «Terningkast:1» tar utgangspunkt i fotografen Magnus Eidem (38) fra Hamar sine actionfigurer fra åttitallet, et prosjekt som startet noe tilfeldig ved at han fant esken med de gamle figurene på loftet hos foreldrene. Gjensynsgleden var stor og han begynte å fotografere figurene i ulike settinger for moroskyld, men også med forsøk på å forevige nostalgien disse barndomsheltene drar med seg. Etter god respons ønsket han å videreutvikle prosjektet og komponerte tekst til bildene (i form av fiktive nyhetsoverskrifter) for å skape en bedre sammenheng. Noen av nyhetssakene er svada, men noe gjenspeiler også aktuelle saker vi leser om i nyhetsbildet. «Terningkast:1» har eksistert over flere år på nettet og blitt populært på sosiale medier. Den første utstillingen fant sted i 2017, dette var som festivalkunst under Kanalrock i Horten.

Tøri Gjendal
Den 25 år gamle fotografen og billedkunstneren Tøri Gjendal fra Hamar er utdannet ved London College of Communication (2017), har tidligere erfaring som fotoassistent for Marcel Lelienhof og jobber nå freelance i Oslo.

Recurring Dream er en fordypning i lastebilsjåføren. I løpet av det siste året har Tøri vært med på turer fra London til Oslo, Kongsvinger til Lofoten og rekke kortere turer innad i Norge. Turene har gitt henne god innsikt i livet på veien, og hun har gjentatte ganger blitt fanget av sjåførenes åpenhet. Liten og ubetydelig, blant et stadig skiftende og altomfattende landskap som åpner opp nye veier for tankene. En stadig kamp mot tiden, der lengre distanser holder gnisten i live; det er turen som teller. Cinematiske bilder viser en evigvarende reise, en gjentagende drøm uten noen endelig destinasjon, mens livet passerer forbi.

Foto: Anne Kristin Øierud: Oakheart