Spielbergs kommer til Elverum!

Spielbergs ble startet som et ønske om å lage musikk man ikke får hørt andre steder akkurat nå. Det betyr 2000-talls gitarindie, inspirert av band som You Will Know Us By The Trail of Dead, Japandroids og Fireside. Et overraskende friskt pust i vår moderne norske elektronikahverdag.

Den korte stunden Spielbergs har eksistert har vært begivenhetsrik. Deres første singel «Daisy! It`s the New Me!» ble av Dagbladet kåret til den 27. beste låta utgitt i fjor, med bare fire norske låter foran på lista. I tillegg til å ha fått flere fine omtaler av ulike nettsider og blogger, har den også blitt spilt hos Ruben på P3, britiske Amazing Radio og på flere amerikanske radiostasjoner som DKFM og KUCI.

Like før jul kom singelen «Ghost Boy», som både fikk kjempeomtale av The Line Of Best Fit og ble inkludert på Fysisk Formats ellevte Bransjevelter-samleplate. Som om ikke det var nok: TIDAL inkluderte også “Ghost Boy” på sin liste over fjorårets beste 100 norske låter.

Spielbergs havnet på niende plass i den prestisjetunge kåringen til musikknyheter.no, der bransjefolk, musikkjournalister og andre tastemakers stemte frem nykommerne de har mest tro på i 2017. De konsertdebuterte i november da de varmet opp for Hurula på Rockefeller. 26. januar spilte de på Last Train og lørdag fjerde februar gjorde de sin første showcasefestival på Trondheim Calling, til strålende kritikker fra både Gaffa og Ny Musikk Hver Dag. Etter festivalen fikk de også omtale i tyske VISIONS Magazin.

Spielbergs består av Mads, Christian og Stian, og med seg live har de som regel med seg Elverumsing Thomas Meidell. Alle fire kommer til Volumfestivalen i år. Selv om bandet er som en nyfødt å regne, er alle veteraner i Oslos undergrunnsscene, der de har spilt en viktig rolle i band som Team Me, Lukestar, Accidents Never Happen, Magnus Moriarty, Truls & The Trees og Call Vega.

Spielbergs på nett

Facebook

Instagram

Spotify

Tidal

iTunes

Sitater:

– Only formed earlier this year and just two songs into their career, this Norwegian lot could be on to something special.
The Line Of Best Fit

-–Eg får lyst til å klemme framande folk på gata, lage sånn “Vær glad i livet”-skilt og henge det opp på jobben. Råbra, draumande gitar og deilig, fyldig bass
Evig lyttar

– Jada, vi maser mye om årets beste låter i denne bloggen, og det har jeg tenkt å fortsette med her og nå: Spielbergs “Ghost Boy” vil havne høyt på årets beste norske låter 2016 lista mi ihvertfall.

Deichmanske bibliotek, musikkavdelingen

– With their recent release ‘Ghost Boy’ (09/12) and the success of this track, one is very sure the collective will, very quickly, gain some wider recognition. What an immense sound!

Brash Music

– «We Are All Going To Die / Daniil»-singelen oppsummert: For å sitere vår Superchunk-anmelder: Øs, pøs og catchy hooks. Mer enn nok.
Deichmanske bibliotek, musikkavdelingen

– Likevel er det først nå etter å ha opplevd dem live at jeg skjønner hvor mye de mener det de lager. En sterk oppvisning i hvordan man spiller høylytt, skingrende og følelsestung indierock.

Roger Hansen, Ny Musikk Hver Dag

– På Trondheim Calling fikk de også vist at de er et solid liveband, også. Konserten deres på Fru Lundgreen var i tillegg til festivalens desidert høyeste (i desibel) også en av de beste.

Tord Litleskare, Gaffa.no

– Kanskje fordi bandet vet så innmari godt hva de vil med sangene sine, som tilfellet er med “We are all going to die”. Suverent gitarøs! For folk som savner tida da …Trail of dead toppet festivalplakatene.

Mathias Nylenna, VRL på P3