Bygdetelegrafen (23 min)

Filmen vises torsdag 22. juni kl. 20.00 i Festsalen.

Kristoffer Buebekk er en enkel 56 år gammel bilmekaniker fra landsbygda. Han er som de fleste på bygda levende opptatt av å ikke skille seg ut og leve i ett med miljøets normer og regler. Her spres ryktene som ild i tørt gress, og det kan koste deg dyrt hvis jungeltelegrafen først setter i gang. Kristoffers datter kommer hjem fra studiene i Danmark og rister uventet i hans mosegrodde tilværelse.Frida Ånnevik – musikkvideo

Filmen vises torsdag 22. juni kl. 20.30 i Festsalen. Det blir i tillegg samtale med regi.

Musikkvideoen Flyge fraer den første produksjonen det nystartede produksjonsselskapet TRAD film står bak. Artist Frida Ånnevik fra Hamar vant i januar Spellemann-pris som beste tekstforfatter med albumet Her bor, og allerede i mars 2017 ble første singel fra den kommende plata, sluppet. Låta handler om identitet – og i filmen møter vi ekte mennesker i et av de få øyeblikkene man ikke kan slippe unna små og store oppgjør med seg sjøl; nemlig i møte med sitt eget speilbilde.  

TRAD film er et hedmarkstungt selskap: Regi er ved Martin Høgberget (25 år) fra Kongsvinger, manus er ved Sven Arild Storberget (31) fra Elverum, foto og klipp er signert Simen S. Skari (25 år) fra Elverum – og i selskapet ellers er det totalt åtte hedmarkinger med i ulike filmfaglige funksjoner. Dette er den første av en rekke filmprosjekter som denne gjengen skal stå bak i fremtiden.  


Mustang (23 min)

Filmen vises torsdag 22. juni kl. 21.00 i Festsalen. 

Helgepappaen Kim-André kjemper for å være den perfekte far for datteren Mina, men ta et oppgjør med moren sin når hun stjeler trumfkortet hansen nyoppusset Ford Mustang.Kayayo – Dokumentarfilm (35 min)

Filmen vises fredag 23. juni kl. 19.00 i Veslestua.

Kayayo betyr «jentebærer» på Ga-språket. I hovedstaden i Ghana jobber 10 000 jenter, fra 6 år og oppover, som levende handlekurver – kalt kayayo. Jentene blir sendt fra nord i Ghana, til langt i sør, for å jobbe på markedene der slik at de kan forsørge familien og slik at brødrene får gå på skole. Jentene bærer fat på hodet slik at de rikere damene som handler på markedet kan putte de tunge varene sine i.  (De yngste jentene bærer bører på 60 kg, og de eldre jentene over 100kg)  Jentene tjener bare noen få øre hver gang de bærer, de blir ofte utsatt for misbruk, blir stjålet fra og mange må prostituere seg for å få tjent nok penger. 

I denne dokumentaren følger vi 8 år gamle Bamunu som har jobbet på markedene siden hun var 6 år gammel og som ikke har sett familien siden hun ble sendt hjemmefra for to år siden. Vi følger henne gjennom den harde hverdagen på markedet og hennes lengsel etter å få komme hjem. Når hun endelig får den etterlengtede beskjeden om at hun får lov til å reise hjem følger vi henne på hjemreisen og hva som venter der.

«Kayayo gjør inntrykk. Ikke bare på grunn av Bamunus harde livssituasjon, og hvordan hun behandles av alle omkring henne, men også fordi hun skildres på en enkel, rett-på-sak og nøktern måte som er effektiv og skaper verdighet. Bamunu er ikke bare et offer, vi lærer henne litt å kjenne, og ser henne som et barn med mange sider. Mari Bakke Riises film er imponerende i sin balansegang mellom det følelsesmessige og det nøkterne. Det er en strålende liten film.»

Her kan du følge filmen på Facebook. Der står det også info om hvordan man kan bidra til skolefond til Bamunu, jenta i filmen, og hvordan man kan støtte organisasjoner som hjeper jentene.